Mellem og Sydamerika

Mellem og Sydamerika

Sydamerika

Sydamerika er det sydlige subkontinent i Amerika, eller betragtes af mange som et af de kontinenter, der udgør superkontinentet Amerika, og er gennemskåret af ækvator i den nordlige ende, med det meste af sit territorium falder inden for den sydlige halvkugle.

Machu Picchu Fakta
Machu Picchu

Det ligger mellem Atlanterhavet og Stillehavet, som afgrænser henholdsvis den østlige og vestlige ende, mens det Caribiske Hav afgrænser den nordlige ende og det Antarktiske Ocean den sydlige ende. Det er forbundet med Nordamerika via den smalle territoriale bro i Mellemamerika. Sydamerika er det landområde, der ligger tættest på Antarktis, på den anden side af Sicklehavet mod syd. Det optager et areal på 18,2 millioner km², hvilket svarer til 42,9 % af det amerikanske kontinent og 13,0 % af de opdukkede landområder12, og det bebos af 6,5 % af verdens befolkning.

Sydamerika består af tretten suveræne lande: Argentina, Bolivia, Brasilien, Chile, Colombia, Ecuador, Guyana, Paraguay, Peru, Surinam, Trinidad og Tobago, Uruguay, Venezuela, samt Frankrig med Fransk Guyana og fem afhængigheder af andre stater. Brasilien koncentrerer ca. halvdelen af regionens befolkning og økonomiske produktion.

Mellemamerika

Mellemamerica
Mellemamerica

Mellemamerika, er den geografiske region i det amerikanske kontinent mellem Nord- og Sydamerika. Det er omgivet af Stillehavet og Atlanterhavet (det Caribiske Hav). Politisk set er det opdelt i syv uafhængige lande: Guatemala, Belize, Honduras, El Salvador, Nicaragua, Costa Rica og Panama. Set ud fra et historisk og kulturelt synspunkt definerer nogle historikere regionen som værende det tidligere kongerige Guatemalas områder, dvs. de nuværende republikker Guatemala, El Salvador, Honduras, Nicaragua og Costa Rica, samt de administrative områder syd og sydøst for Tehuantepec-Isthmosen i Mexico. Geografisk set omfatter regionen de områder, der ligger mellem denne landtange og Atrato-flodbækkenet i det colombianske Darien, med en territorial udstrækning på 522 760 km²1 og en befolkning på ca. 50 690 000 indbyggere.

Mellemamerika: Belize, Costa Rica, El Salvador, Guatemala, Honduras, Nicaragua, Panama, Guatemala, Honduras og Panama;
Caribien og Bahamas: Antigua og Barbuda, Bahamas, Barbados, Cuba, Dominica, Den Dominikanske Republik, Grenada, Haiti, Jamaica, Jamaica, Saint Kitts og Nevis, Saint Lucia, Saint Vincent og Grenadinerne, Trinidad og Tobago.

Sydamerika

Argentina, Bolivia, Brasilien, Chile, Colombia, Ecuador, Guyana, Paraguay, Peru, Peru, Surinam, Uruguay, Venezuela (Bolivariske Republik), Brasilien, Chile, Ecuador, Guyana, Paraguay, Peru, Surinam og Venezuela.

Mellemamerika

Belize, Costa Rica, El Salvador, Guatemala, Honduras, Nicaragua, Panama, Guatemala, Honduras og Panama.

Caribien og Bahamas

Antigua og Barbuda, Bahamas, Barbados, Cuba, Dominica, Den Dominikanske Republik, Grenada, Haiti, Jamaica, Jamaica, Saint Kitts og Nevis, Saint Lucia, Saint Vincent og Grenadinerne, Trinidad og Tobago.

Summary
Mellem og Sydamerika
Article Name
Mellem og Sydamerika
Description
Central- og Sydamerika. Lande. Peru -Argentina - Belize - Bolivia - Brasilien - Chile - Colombia - Costa Rica - Cuba - Antigua og Barbuda.
Author
Publisher Name
Tc Rejser
Publisher Logo

Du vil måske også kunne lide...