Peru fakta

Peru fakta

Fakta om Peru

Vi har samlet en liste over sjove fakta om Peru, som du kan bruge til at imponere dine nye peruvianske venner eller som måske kan være nyttige i din lokale pubquiz.

 1. Peru er kartoflens hjemland, og det var her, den oprindeligt blev opdaget. Du kan finde over 3.500 kartoffelsorter her… hvorfor ikke udfordre dig selv til at prøve dem alle sammen!
 2. Marsvin (eller Cuy, som det kaldes lokalt) er en traditionel madret her i Peru, selv om ikke alle peruvianere spiser det, og mange turister kan have svært ved at spise det, når det stakkels marsvin stirrer dig i øjnene… FAKTA!
 3. Pisco er Perus nationaldrik og kan drikkes ren eller mere traditionelt i en cocktail kaldet Pisco Sour, som laves med citron, sukker, æg og is. Ica er kendt som hjemsted for Pisco, så du skal simpelthen prøve en, hvis du nogensinde besøger denne del af Peru.

  machu picchu fakta
  machu picchu fakta
 4. Pisco er genstand for talrige debatter mellem Peru og nabolandet Chile, begge lande hævder at have ejendomsretten, så de tør IKKE fortælle en peruvianer, at Chile er hjemsted for Pisco for deres egen sikkerheds skyld… meget vigtig kendsgerning om Peru!
 5. Machu Picchu, et af verdens syv vidundere, var forsvundet i Amazonasjunglen i hundredvis af år, indtil det blev genopdaget af Hiram Bingham i 1911.
 6. Titicacasøen i Puno (på grænsen til Bolivia) er den største sø i Sydamerika. Det er også den højeste sejlbare sø i verden.
 7. Amazonasregnskoven dækker ca. 60 % af Peru, men kun 5 % af peruvianerne bor i Amazonasområdet.
 8. Der er omkring 90 forskellige mikroklimaer i Peru, hvilket betyder, at du aldrig er langt fra regn, sol eller endda sne. I Lima kan det være koldt og overskyet, men efter 30 minutters kørsel gennem bjergene kan du nyde solen.
 9. Lima er hovedstaden i Peru, selv om Cusco var den vigtigste by i inkaernes tid.
 10. Spansk er det officielle sprog i Peru, selv om der stadig er mange mennesker, der taler quechua, især i bjergområderne.
 11. Den 28. juli er en meget vigtig dag i Peru, da det er den dag, hvor de fejrer deres uafhængighed. Denne dag er kendt som “Fiestas Patrias”.
 12. Peru er berømt for at producere noget af det bedste bomuld i verden, og mange kendte tøjmærker som Lacoste fremstiller deres tøj her i Peru.
 13. Cotahausi Canyon (som besøges på Colca Canyon-turen) er en af de dybeste kløfter i verden med en dybde på 3.535 meter, hvilket er dobbelt så dybt som Grand Canyon.
 14. Den ældste by i Amerika stammer fra et sted kaldet Caral, kun 2 timer nord for Lima, og går næsten 5.000 år tilbage i tiden.

Så nu har du nogle sjove fakta om Peru, som du kan dele med dine venner. Endnu bedre, hvorfor ikke selv komme og besøge disse fantastiske steder og opleve disse fantastiske fakta på egen hånd!

Summary
Peru fakta
Article Name
Peru fakta
Description
Vi har samlet en liste over sjove fakta om Peru, som du kan bruge til at imponere dine nye peruvianske venner eller som måske kan være nyttige i din lokale pubquiz.
Author
Publisher Name
Tc Rejser
Publisher Logo

Du vil måske også kunne lide...