Peru Penge

Peru Penge

Valuta

Solen (S/) er den officielle valuta i Peru. Der findes pengesedler i sedler på 10, 20, 50, 100 og 200 soles. Der findes mønter på 10, 20 og 50 cent samt 1, 2 og 5 soles.

mønt
mønt
Peru Penge Opdateret
Peru Penge Opdateret

Den amerikanske dollar accepteres i mange butikker, restauranter, hoteller og servicestationer. Udenlandsk valuta kan veksles i banker og på vekselkontorer. Der findes også vekselbureauer på gaden, men der er ingen garanti for, at der kan foretages transaktioner. Valutavekslingsstederne har normalt åbningstid mandag til fredag fra kl. 9.00 til 18.00 og lørdag til kl. 12.00.

Der findes hæveautomater i næsten alle landets byer, og de fleste af dem er tilsluttet Plus (Visa) og Cirrus (Mastercard/Maestro), American Express og andre netværk. Du kan hæve penge i soles eller amerikanske dollars, men valutakursen er normalt højere.

Klik her for at se en liste over finansielle institutioner i Peru.

Det er værd at nævne, at for rejsende, der ønsker at tage på trekking eller tage til små byer, anbefaler vi, at du medbringer soles, da det vil være mere tilgængeligt, og du vil undgå uheld på grund af pengemangel.

Sikkerhedsforanstaltninger

Vandmærke

Den er synlig, når sedlen holdes op mod lyset. S/. 200,00-sedlen har et vandmærke med tre klart adskilte områder: Sankt Rose af Lima, tallet 200 og silhuetten af en del af en bue.

Tråd med bevægelige figurer

Når sedlen drejes lidt, bevæger fisketegnene på tråden sig fra højre til venstre eller op og ned.

Farveskiftende blæk

Hvis du holder sedlen i øjenhøjde, kan du se det kobberfarvede tal 200. Når sedlen vendes lidt, skifter farven til grøn.

Skjult nummer (latent billede)

Når du drejer sedlen i øjenhøjde, vises tallet 200.

Perfekt register

På forsiden er det ufuldstændige nummer 200 okkerfarvet.
På bagsiden er tallet 200 gråt, og det er også ufuldstændigt.
Når sedlen holdes op mod lyset, fremstår tallet 200 komplet med et perfekt match mellem de to farver.

Mikrotryk

Der kan bruges en lup til at læse mikroprintet (BCRP, PERU og 200).

Fluorescerende udskrivning

Under ultraviolet (UV) lys kan man se fibrene, teksten BCRP og et billede med to fluorescerende farver trykt i register.

Summary
Peru Penge
Article Name
Peru Penge
Description
Solen (S/) er den officielle valuta i Peru. Der findes pengesedler i sedler på 10, 20, 50, 100 og 200 soles. Der findes mønter på 10, 20 og 50 cent samt 1, 2 og 5 soles.
Author
Publisher Name
Tc Rejser
Publisher Logo

Du vil måske også kunne lide...