hvad er Machu Picchu

hvad er Machu Picchu

Denne gamle inkaby er en af Perus mest værdifulde skatte. Det blev bygget i midten af det 15. århundrede og menes at have været en af residenserne for den niende inka af Tahuantinsuyo, Pachacutec, selv om det også indeholder resterne af en helligdom. Navnet betyder gammelt bjerg og hentyder til det sted, hvor det ligger i 2453 meters højde på et klippefremspring mellem bjergene Huchuy Picchu og Huayna Picchu.

I dag er denne inkajuvel en af landets turistattraktioner. Rejsende kommer til Aguas Calientes for at starte den inkarute, som Hiram Bingham, Yale-professoren, gjorde populær i begyndelsen af det 20. århundrede. Den historiske helligdom Machu Picchu anses for at være et af de syv nye vidundere i den moderne verden og blev erklæret for verdensarv i 1983.Hvis du har mulighed for at besøge et sted som dette, er det vigtigt at have en guide med, så du ikke går glip af noget. Ifølge de seneste undersøgelser kan stedet have været en midlertidig kongelig residens, og der er næsten 200 konstruktioner på stedet, hvor flammerne byder dig velkommen. Fra Machu Picchu kan du også nyde den storslåede udsigt over Vilcabamba-bjergkæden, Urubamba-flodens kløft og Putucusi-bjerget. Legender, kultsteder, pyramider, hellige sten og historie er nogle af de vidundere, der kan opleves i dette mystiske verdensunder.

hvorfor rejse til peru
hvorfor rejse til peru

Vejen mellem Cusco og Machu Picchu er en af de mest trafikerede i hele Sydamerika på grund af dens store tiltrækningskraft. Fra Inkaimperiets gamle hovedstad begynder ruten gennem små farverige landsbyer, der byder dig velkommen til Den Hellige Dal. Pisac, Ollantaytambo og Chinchero er nogle af dem med deres markeder og ruiner, der fascinerer enhver besøgende. Derfra kan man gå videre til Morays dyrkede terrasser og den 43 km lange Inkasti, der går fra landsbyen Chillca til Machu Picchu.

Men det handler ikke kun om at gå, og god indkvartering på denne intense rejse er uden tvivl vigtig, især hvis den også tager hensyn til miljøet. Dette er tilfældet med Machu Picchu Pueblo, en pioner inden for økoturisme, som ligger på fem hektar mellem Andesbjergene og junglen og genopretter den skov, der engang blev ødelagt af te- og kaffeplantager. De private adobe-villaer ligger spredt ud blandt den lokale flora og fauna, hvor du kan spise og drikke Peru og mærke dets spiritualitet.Summary
hvad er Machu Picchu
Article Name
hvad er Machu Picchu
Description
Denne gamle inkaby er en af Perus mest værdifulde skatte. Det blev bygget i midten af det 15. århundrede og menes at have været en af residenserne for den niende inka
Author
Publisher Name
Tc Rejser
Publisher Logo

Du vil måske også kunne lide...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *