Peru National Ret

Peru National Ret

Peru er kendt for mange ting, men først og fremmest for sin mad. Så med det i tankerne har vi besluttet at give dig 10 peruvianske retter, som du ikke må gå glip af. Ceviche er uden tvivl peru’s nationalret.

1. CEVICHE

CEVICHE
CEVICHE

Vi begynder listen med landets måske mest symbolske ret. Ingen kan modstå den friske smag af en god plade ceviche. Den er lavet med fisk og, afhængigt af smag, skaldyr og er badet i citrusdressinger, der kun fremhæver smagen.

Ceviche er helt sikkert en af de retter, som du vil gentage igen og igen, når du først har prøvet den.

2. LOMO SALTADO

LOMO SALTADO
LOMO SALTADO

Nu går vi videre til en ret, der er elsket af alle peruvianere, og som vi varmt anbefaler til alle, der besøger vores land for første gang. Som navnet antyder, steges mørbraden på en pande, indtil den er perfekt gennemstegt med lidt eddike og nogle krydderier, og den ledsages derefter af stegte kartofler og ris.

Lomo Saltado er en ret, hvis oprindelse går tilbage til kineserne og kantoneserne, der kom til Peru i det 19. århundrede, og som perfektionerede denne udsøgte ret, som ganer fra hele verden søger at smage, så snart de sætter deres fødder på peruviansk jord.

Lomo Saltado, en ikonisk peruviansk ret.

3. AJI DE GALLINA

AJI DE GALLINA
AJI DE GALLINA

Hertil kommer Ají de Gallina. En ret, der består af en creme med kyllingebryst i strimler og ledsages af kogte kartofler eller hvide ris. Det er værd at bemærke, at hver gang denne ret serveres ved bordet, får den de største roser fra dem, der prøver den.

Aji de Gallina er uden tvivl en af de retter, som alle, der planlægger at deltage i eller være i nærheden af fejringen af de panamerikanske lege i Lima i 2019, bør prøve.

Fad med Aji de Gallina.

4. CAUSA LIMEÑA

CAUSA LIMEÑA
CAUSA LIMEÑA

For at være ærlig, er ingen liste over peruviansk mad komplet uden at nævne den nu berømte Causa Limeña. Denne ret er lavet af gule kartofler (en af de mere end 3.000 kartoffeltyper, der findes i Peru), og dens lagvise præsentation er et blikfang.

Takket være det strejf af citron, som alle peruvianere kender, erobrer smagen af denne berømte ret selvfølgelig køkkener, borde og hjerter.

Causa Limeña frisk serveret

5. PACHAMANCA

PACHAMANCA
PACHAMANCA

Lad os nu gå over til en tusindårig ret, der betragtes som nationens kulturelle arv: Pachamanca. Navnet stammer fra Quechua-ordene “Pacha”, der betyder “jord”, og “manka”, der betyder “gryde”, hvilket betyder “jordgryde”, hvilket betyder, at det betyder “jordgryde”.

Og det beskriver meget godt den måde, som denne ret tilberedes på. Her tilberedes maden ved kontakt med varme sten i et hul, der er gravet under jorden. Det er helt sikkert en ret, der er værd at prøve, hvis undskyldningen er de panamerikanske lege i Lima 2019.

Pachamanca betragtes som kulturarv i Peru.

6. ARROZ CON POLLO

ARROZ CON POLLO
ARROZ CON POLLO

Denne ret blev født i det 18. århundrede som et alternativ til de velkendte ris med and fra dengang, og den begyndte at erobre peruvianernes borde, og den dag i dag kan man sige, at den nationale gastronomi ikke ville være, hvad den er, uden Arroz con Pollo (ris med kylling) i dens rækker.

Den serveres normalt med kartofler “a la huancaína” eller “salsa criolla”. Og den kan findes på alle restauranter i landet.

Frisk serveret Arroz con Pollo

7. TALLARINES A LA HUANCAÍNA

TALLARINES A LA HUANCAÍNA
TALLARINES A LA HUANCAÍNA

Denne ret, der stammer fra huancaína-kartoflen, anses for at være en af de mest lækre. Ved første øjekast er det en simpel ret, da den består af pasta, der er badet i huancaína-sauce, som er tilberedt med frisk ost og aji amarillo, men det er netop tilsætningen af denne sauce, der giver pastaen eller de tagliatelle, der anvendes, en interessant smag.

Den ledsages normalt af noget kød, hvilket kun fremhæver smagen.

Tagliatelle alla Huancaina med kød.

8. AGUADITO

AGUADITO
AGUADITO

Dertil kommer en ret, som er elsket af mange, nemlig Aguadito. Den består af en tyk kyllingesuppe med ris og andre grøntsager. Den har en grøn farve på grund af det store indhold af koriander i suppen og spises traditionelt om vinteren.

Kort sagt er Aguadito en ret, der ikke må mangle på listen for enhver person, der ønsker at smage det bedste af peruviansk mad.

Aguadito de Pollo, en typisk peruviansk ret.

9. TACU TACU TACU

TACU TACU TACU
TACU TACU TACU

Vores liste kunne ikke være komplet uden at nævne Tacu Tacu, en kreolsk ret, der består af kogte ris, grøntsager og sofrito med en gul chili-peberbase. De blandes sammen til en pasta under varmen i en stegepande.

Tacu Tacu Tacu Tacu er en ret, der erobrer flere smagsløg rundt om i verden.

Tacu Tacu Tacu Tacu med seco de cabrito, en peruviansk kreolsk ret.

10. POLLO A LA BRASA

POLLO A LA BRASA
POLLO A LA BRASA

Og endelig kan vi ikke afslutte denne liste uden at nævne en af de retter, hvis forbrug stiger med 12 %, hver gang det peruvianske fodboldlandshold vinder en kamp: Pollo a la Brasa (grillet kylling).

Det er en ret, der består af kylling, der steges over trækul ved hjælp af et roterende system, der gør det muligt at tilberede den jævnt. Den ledsages af pommes frites og er nu et peruviansk kulturelt ikon.

Kulgrillet kylling, et peruviansk kulturelt ikon.

Vi ved, at når vi taler om peruviansk gastronomi, er det svært at blive enige om dens store mangfoldighed. Det vigtigste er dog, at hver enkelt ret på denne liste vil kunne tilfredsstille de atleter og turister, der besøger os, med deres smag.

Summary
Peru National Ret
Article Name
Peru National Ret
Description
Peru er kendt for mange ting, men først og fremmest for sin mad. Så med det i tankerne har vi besluttet at give dig 10 peruvianske retter, som du ikke må gå glip af.
Author
Publisher Name
Tc Rejser

Du vil måske også kunne lide...