Machu Picchu Urubamba

Machu Picchu Urubamba

Urubamba (muligvis fra Quechua stavemåden Urupampa, edderkoppernes flade land) er en lille by i Peru, som ligger nær Urubamba-floden under det snedækkede Chicón-bjerg. Urubamba ligger en time fra Cusco og er den største by i Inkaernes hellige dal. Den ligger også i nærheden af en række betydningsfulde ruiner fra Inkariget, herunder Machu Picchu. De sparsomme rester af inkapaladset Quispiguanca ligger i byen. Turister kommer ofte gennem byen på vej til disse steder.

Geografi

Urubamba ligger i Perus højland. Det anses for at være et godt sted at tage hen for at vænne sig til højden for at undgå højdesyge, før man tager til mere populære turistmål som Cusco.

Økonomi

Der er et populært marked, hvor der sælges frisk frugt og grøntsager samt gryder, pander og andre vigtige ting. Da socialarbejdere/frivillige ofte besøger byen, henvender hovedmarkedet sig til turister, selv om lokalt producerede alpaca-tøj eller smykker normalt er til salg i små butikker i byen. Der er også et lille marked, der kun sælger friske produkter, som er åbent på udvalgte dage i løbet af ugen, og hvor man nogle gange kan finde varer, som normalt ikke sælges på hovedmarkedet.

Kunst og kultur

Urubamba er hjemsted for Pablo Seminarios og Marilú Behar’s værksted. De fremstiller kvalitetskeramik, som kan købes på værkstedet eller i en butik i Cusco.

Der er en stor sportsplads, der bruges til lokale fodboldkampe og også til festivaler, herunder festivalen El Señor de Torrechayoc. I den første uge af juni svulmer byen op med dansere og besøgende fra de lokale byer, som optræder i gaderne. Festlighederne fortsætter festlighederne til langt ud på de tidlige morgentimer. Dansen kulminerer med gruppeoptrædener på den lokale fodboldbane.

Det er værd at nævne, at Urubamba er det foretrukne sted at bo og akklimatisere.

Summary
Machu Picchu Urubamba
Article Name
Machu Picchu Urubamba
Description
Urubamba (muligvis fra Quechua stavemåden Urupampa, edderkoppernes flade land) er en lille by i Peru, som ligger nær Urubamba-floden under det snedækkede Chicón-bjerg.
Author
Publisher Name
Tc Rejser
Publisher Logo

Du vil måske også kunne lide...