Peru Stikkontakt: Har du brug for en strømadapter?

peru stikkontakt

Spænding i Peru: Har du brug for en strømadapter?

Spændingen i Peru er 220 volt. Det betyder, at hvis du tilslutter elektriske apparater, der er beregnet til 110 volt, vil du beskadige dem, herunder gnister og røg. Hvis du planlægger en rejse til Peru, skal du vide følgende om Peru.

De fleste lande i Nord- og Sydamerika bruger 110 volt. Så for at tilslutte sådant udstyr i Peru skal du bruge en spændingsadapter. På den anden side bruger de fleste lande i Europa, Afrika og Asien 220 volt (samme spænding som i Peru), og apparater behøver ikke adaptere.

Hvad med mobiltelefoner?

Moderne mobiltelefoner er normalt tilpasset til både 110 og 220 volt. Det samme gælder for bærbare computere og lydenheder af nyere generationer.

Det er dog vigtigt at tjekke det med “småt” på emballagen og batterierne. Hvis der står noget i retning af INPUT 110 V / 220 V betyder det, at de har mulighed for at tilpasse sig begge spændinger. Hvis der kun står 110 V, skal du tvivle på deres evne til at tilpasse sig, da elektriciteten i Peru er 220 V.

Hvad gør jeg, hvis mit apparat ikke er kompatibelt med spændingen i Peru?

kompatibelt med spændingen i Peru
kompatibelt med spændingen i Peru

Det første, du skal vide, er, at de fleste hoteller, vandrerhjem og turistcentre har indbyggede spændingsadaptere i stikkontakterne. Men i mere afsidesliggende områder er dette måske ikke en mulighed.

For ikke at risikere det, kan du købe en adapter i en isenkræmmer eller i et supermarked. De er let tilgængelige og billige. Du kan også medbringe en strømadapter fra dit hjemland.

Hvis du skal rejse til Peru med elektroniske apparater som f.eks. elektriske tandbørster, barbermaskiner, hårtørrere eller strygejern, bør du forhøre dig hos dit rejsebureau.

Hvilke risici er der?

Hvis du føler dig eventyrlysten, er det bedre at tage på en vandretur i Machu Picchu end at forsøge at tilslutte din elektroniske enhed til en anden strøm uden en adapter.

Forestil dig, at du kommer til Peru fra Mexico eller Colombia og sætter dit 110-volt udstyr i en 220-volt stikkontakt (spænding i Peru), og det vil blive beskadiget med det samme! Det ved du, fordi udstyret larmer så meget som muligt.

Hvis dit udstyr nu er forberedt til at modtage en spænding på 220, og du tilslutter det til en strøm på 110, betyder det så, at du er frelst? NEJ. Udstyret vil stadig blive beskadiget, men i det lange løb.

En anden indikator, som du bør tage hensyn til, er frekvensen (Hz for “hertz”) i oprindelseslandet i forhold til destinationslandet. Nogle er 50 Hz og nogle er 60 Hz. I disse tilfælde kan forskellen i frekvens ikke konverteres, selv med en adapter, og det er bedst at lade apparatet blive hjemme.

Spørgsmålet om stik og stikkontakter

Runde, fladtrykte, kombinerede… vidste du, at der findes omkring 14 typer af stik i verden? Afhængigt af dette har du sandsynligvis også brug for en universaladapter, denne gang ikke for spændingen i Peru, men for stiktypen.

Disse stikadaptere er også meget lette at finde i supermarkeder og husholdningsforretninger. I Peru er de mest almindelige propper type A (to parallelle rektangulære slidser), type B (to parallelle slidser plus en tredje cirkulær prop) og type C (to cirkulære propper).

stikadaptere
stikadaptere

Vi anbefaler, at du tjekker, hvilket stik dine apparater har, og køber en adapter, inden du rejser, eller så snart du ankommer til landet.

Hvad er årsagen til spændingsforskellen?

I verden er hverken spænding, frekvens eller stik standard i alle lande. Elektricitet er relativt set en nyere opfindelse, så den type elektrisk strøm, som nogle lande har indført, havde historiske og praktiske årsager.

Årsagen har en mærkelig historie bag sig, herunder “uforsonlige uoverensstemmelser” mellem Thomas Alba Edison og Nikola Tesla. Denne episode i slutningen af det 19. århundrede blev kaldt “strømmenes krig”.

110-volts jævnstrøm (DC), som Edison promoverede, var vanskeligere at konvertere til andre spændinger. Det var dyrere at gennemføre, men blev populært i USA, Canada og store dele af Latinamerika.

Mens 220 volt vekselstrøm (AC), som Tesla gik ind for, lettere kunne ændres og var billigere at indføre. Det betød, at den blev indført i Europa, Asien, Afrika og nogle sydamerikanske lande som Chile, Uruguay, Argentina, Paraguay og Peru.

Har du brug for en spændingsadapter i Peru? – Hurtig vejledning

Hvis du kommer fra Europa, Afrika, Asien, Argentina, Chile, Uruguay og Paraguay, hvor strømmen er 220 volt, har du IKKE brug for en spændingsadapter.

Hvis du kommer fra Canada, USA, Mexico, Mellemamerika, Venezuela, Colombia, Brasilien og Ecuador, hvor strømmen er 110 volt, har du brug for en spændingsadapter.

Summary
Peru Stikkontakt: Har du brug for en strømadapter?
Article Name
Peru Stikkontakt: Har du brug for en strømadapter?
Description
Det første, du skal vide, er, at de fleste hoteller, vandrerhjem og turistcentre har indbyggede spændingsadaptere i stikkontakterne. Men i mere afsidesliggende områder er dette måske ikke en mulighed.
Author
Publisher Name
Tc Rejser

Du vil måske også kunne lide...