Peru og Machu Picchu bedste rejsetidspunkt

peru bedste rejsetidspunkt

Hvad er det bedste tidspunkt at rejse til Machu Picchu på?

Det første, der skal understreges, er, at i modsætning til de fire årstider, som vi normalt kender, er årstiderne i Cusco eller Andesregionen opdelt i tørre sæsoner, som løber fra april til oktober, og regntiden, som finder sted mellem november og marts.

Nu er svaret på spørgsmålet “Hvad er det bedste tidspunkt at rejse til Machu Picchu på? Det bedste tidspunkt at besøge Machu Picchu er i den tørre årstid. Dagene er solrige og strålende. Maj, juni og juli er de bedste måneder til at besøge Inkabyen. På den tid havde Inkabyen et smukt landskab.
I disse måneder fejrer Cusco desuden sine bedste festligheder, såsom den berømte Inti Raymi-festival (juni) og Peruvianske nationale helligdage (juli).

I den tørre årstid skinner solen hele dagen, og der er næsten ingen regn, hvilket giver mulighed for en behagelig rundvisning i Inkacitadellet.
Nu, i juni og juli, kan dagtemperaturerne nå op på 25 °C eller 77℉. Tidligt om morgenen kan de laveste temperaturer nå ned på 0 °C eller 32℉.
I den tørre sæson er der også “højsæson for turister”, hvor Machu Picchu har det højeste antal besøgende på året og til tider er overfyldt med turister.

Regnsæsonen i Machu Picchu

Regntiden er mellem november og marts. I modsætning til hvad mange tror, regner det ikke hele dagen. I de fleste tilfælde regner det kun om eftermiddagen.
I disse måneder kan Inkabyen vågne op dækket af tåge. Men efterhånden som morgenen går, vil den forsvinde.
I februar og marts regner det hyppigere end resten af året. De højeste temperaturer kan nå op på 22 °C eller 71℉. Minimumstemperaturerne kan nå op på 8 °C eller 46℉.
Regntiden er også den “lave turistsæson”. I disse måneder kan du få lavere priser på hoteller, ture og andre tjenester.

Bemærk: I den tørre sæson er der stadig regnvejrsdage (ingen kan tyde Moder Natur med sikkerhed), men chancerne for langvarig regn eller for at ødelægge en tur er meget små, og i dag varierer regntiden også hvert år på grund af klimaændringerne.
Så nu ved du det: Find kalenderen frem og begynd at sætte de datoer, der passer bedst til dine fridage, for at gøre din ferie uforglemmelig.

Hvad er højsæsonen i Machu Picchu?

Højsæsonen for turister er mellem maj og august. Dette tidspunkt falder sammen med den tørre årstid, men også med helligdage i Europa og USA.
Hvis du planlægger at komme til Machu Picchu i højsæsonen, bør du bestille dine adgangsbilletter på forhånd.
Billetten til Machu Picchu kan kun købes 2 uger i forvejen. Adgangsbilletten til bjerget Huayna Picchu skal købes op til 3 måneder i forvejen.
I højsæsonen skal du vente i lange køer for at komme på bussen, der kører dig fra Aguas Calientes til Machu Picchu.
I disse måneder stiger priserne på de fleste turisttjenester. Derfor er det tilrådeligt at reservere dem på forhånd online.

Hvad er lavsæsonen i Machu Picchu?

Lavsæsonen for turisme falder sammen med regntiden i Machu Picchu. Den løber fra november til marts og er kendetegnet ved, at det er de måneder, hvor færrest turister besøger Inkabyen.
På trods af regnen er lavsæsonen ifølge nogle turister det bedste tidspunkt at besøge Machu Picchu på. Det er i disse måneder, at Inkabyen er mest grøn.
I disse dage er det desuden muligt at være i Machu Picchu med så få mennesker som muligt. Turisterne kan således besøge det arkæologiske område med mere fred og ro.
Endelig er priserne lavere i den lave turistsæson. Det er muligt at købe ture, hoteller og andre tjenester til lave priser.

Ofte stillede spørgsmål om, hvornår man skal rejse til Machu Picchu

1) Hvornår kan jeg få de bedste billeder af Machu Picchu?

Ifølge guiderne i Machu Picchu kan du få gode billeder i april, maj, september, oktober og november. På disse dage regner det ikke så meget, men landskaberne er grønne.

2) Hvornår lukker Machu Picchu?

Machu Picchu er ikke lukket nogen dag om året, undtagen i undtagelsestilfælde af protester eller naturkatastrofer.

3) Hvad er det værste tidspunkt at besøge Machu Picchu på?

Alle årets dage er et godt tidspunkt at besøge Machu Picchu på. Nogle turister bryder sig dog ikke om regnen, der kan falde over Inkabyen i februar.

4) Hvad er det bedste tidspunkt på dagen at besøge Machu Picchu?

Meget tidligt om morgenen (kl. 6 om morgenen) kan du få smukke billeder af Machu Picchu. Det samme gælder ved solnedgang (kl. 4 eller 5 om eftermiddagen).

5) Er det en god idé at tage til Machu Picchu i februar?

Selv om det regner meget i februar, kan du stadig tage på Machu Picchu-tur og endda få nogle flotte billeder. Ja, det er en god idé!

6) Hvordan er Machu Picchu i julen?

Machu Picchu i juletiden er fyldt med en særlig atmosfære i alle turisttjenester: hoteller, restauranter og meget mere.

7) Hvornår er det billigere at besøge Machu Picchu?

I regntiden (fra november til marts) er det muligt at booke billige hoteller, ture og meget mere. Derfor anbefales det at foretage købet online på forhånd.

8) Hvornår bliver det koldere i Machu Picchu?

I tørvejrsmånederne, især juni, juli og august, er nætterne koldere i Machu Picchu, Aguas Calientes og byen Cusco.

9) Hvornår skal jeg ikke tage turen til Machu Picchu via Hidroeléctrica?

Den økonomiske rute til Machu Picchu med vandkraft anbefales ikke i de måneder med meget regn: januar, februar og marts. Resten af året er det muligt at gå denne alternative rute uden risiko.

10) Hvornår er der festligheder i Machu Picchu?

Machu Picchu fejrer sit jubilæum hvert år den 7. juli. På denne dag bliver den fejret som det moderne verdensunder (siden 2007). Om aftenen er der garanteret musik og dans i landsbyen Aguas Calientes.

Summary
Peru og Machu Picchu bedste rejsetidspunkt
Article Name
Peru og Machu Picchu bedste rejsetidspunkt
Description
Det bedste tidspunkt at besøge Peru eller Machu Picchu er i den tørre årstid. Dagene er solrige og strålende. Maj, juni og juli
Author
Publisher Name
Tc Rejser
Publisher Logo

Du vil måske også kunne lide...