Peru Lufthavn Jorge Chávez internationale lufthavn

Peru Lufthavn

Lima Peru lufthavn: Generelle oplysninger og nyttige tips

Alle de oplysninger, du har brug for at vide om Limas lufthavn, samt nogle nyttige tips, så du får den bedst mulige oplevelse.

Lima Internationale Lufthavn Peru eller for at give den sin officielle titel: Jorge Chávez Internationale Lufthavn, kendt som Aeropuerto International Jorge Chávez på spansk, er Perus vigtigste lufthavn. Lima lufthavn er en lufthavn med én terminal og sammenlignet med de fleste internationale lufthavne i Europa, Asien og Nordamerika er den relativt lille. Den er dog konsekvent rangeret som en af Sydamerikas travleste lufthavne med næsten 16.500.000 nationale og internationale passagerer om året.

Jorge Chávez internationale lufthavn

Jorge chavez Lufthavn
Jorge chavez Lufthavn

Selv om dens navn kunne antyde noget andet, ligger den faktisk i distriktet Callao og ikke i Lima. Callao er havnebyen, som nu er fuldt integreret med Lima, men alligevel uafhængig. Den ligger over 17 km fra det turistmæssige centrum af Lima, Miraflores og Barranco.

Den omtrentlige rejsetid kan variere enormt afhængigt af Limas berygtede trafik, fra 40 minutter uden for myldretiden til over 2 timer i myldretiden.

Offentlig busforbindelse / Combis

Der er ingen anden busforbindelse direkte til eller fra selve Lima lufthavn. Lima betjenes dog af et netværk af privatejede minibusser kaldet Combis. Hvert Combi-selskab har en fast rute, som de følger hele dagen med gamle, dårligt vedligeholdte busser fra den indre by.

De har ikke faste køreplaner, men kører meget hyppigt. Disse Combis kører på kryds og tværs af byen på hundredvis af ruter.

Den samlede pris vil være S/2-S/2,5 fra Callao, afhængigt af chaufføren og hvor godt du kan forklare, hvor du skal hen. Busserne er overfyldte, og der er meget få siddepladser, og der er ingen bagageopbevaringspladser.

Disse busser er berygtede for lommetyve, og det kræver tre separate Combi-ruter at komme fra Callao til Miraflores- eller San Isidro-områderne. Da disse combi’er ikke tager direkte ruter, kan rejsetiden være alt fra halvanden time til mere end 3 timer. – Vi anbefaler ikke rejsende at bruge combis til transport fra Lima lufthavn.

Taxi

Taxaer er en populær transportform til og fra Lima lufthavn. Reguleringen af taxaer i Peru er dog stadig uformel. Du vil se både registrerede og uregistrerede taxaer, der kører fra Lima lufthavn, selv om der i de seneste måneder er blevet slået hårdt ned på uregistrerede taxaer og Uber-chauffører, der opererer fra lufthavnen.

Hvis du vælger at tage en taxa, anbefaler de lokale myndigheder derfor på det kraftigste, at du bestiller en taxa inden du forlader Lima lufthavn gennem et af de registrerede og officielle taxaselskaber.

AUTORISEREDE TAXIS

Der er 3 store taxiselskaber, der opererer i terminalbygningen: Taxi365, Taxi Directo og Taxi Green. Alternativt kan du også bede dit hotel eller vandrerhjem om at bestille en taxa til at hente dig i lufthavnen, men prisen er den samme.

UNREGISTREREDE TAXIER

Taxachauffører i Lima har ikke et fantastisk ry. Der har været forskellige rapporter om tyveri og overfald på intetanende udenlandske besøgende. Hvis du beslutter dig for denne mulighed, skal du huske, at taxaer ikke måles her, så du skal aftale prisen, inden du sætter dig ind (60 soles er den omtrentlige pris til Miraflores eller San Isidro). Sørg for at nævne den rigtige valuta, når du aftaler prisen. Mange chauffører er enige om f.eks. 40, men vil ved ankomsten sige, at de mente dollars, mens du gik ud fra soles. De vil også frækt bede passageren om at dække lufthavnsparkeringsgebyret på 5 soles.

Uregistrerede taxaer inde på lufthavnsarealet

Lige uden for døren til terminalbygningen samles en stor mængde uregistrerede taxachauffører (man kan ikke undgå dem). I typisk peruviansk taxachauffør-stil kan de være lidt intimiderende og meget vedholdende. Det anbefales kraftigt, at du afstår fra at forlade lufthavnen og forsøge at forhandle med disse chauffører.

Uregistrerede taxaer uden for lufthavnsområdet

Vi fraråder på det kraftigste at gå uden for lufthavnsområdet for at tage en taxa, da dette område er usikkert om natten og om dagen, ligesom det har de samme eller flere sikkerhedsproblemer for taxachaufførerne selv.

Hvorfor du IKKE skal bruge UBER i Lima lufthavn

uber app
uber app

Efter mange rapporterede episoder med uhensigtsmæssig adfærd fra chaufførernes side er Uber ikke et licenseret taxiselskab i Lima. Derfor har de lokale myndigheder forbudt Uber-chauffører i Limas lufthavn. Uber giver dig stadig mulighed for at bestille en taxa, men du vil opleve, at de derefter vil annullere, når de forsøger at komme ind i lufthavnen (da politiet vil kontrollere tilladelser osv.). Du kan være heldig, og din Uber kan komme igennem, men på grund af sikkerhedshensyn og juridiske spørgsmål anbefales det på det kraftigste IKKE at bruge Uber i Limas lufthavn. De officielle myndigheder i Lima lufthavn anbefaler den officielle busforbindelse (Airport Express Lima) eller et af de officielle taxiselskaber i Lima lufthavn (Taxi365 eller Taxi Directo).

Summary
Peru Lufthavn Jorge Chávez internationale lufthavn
Article Name
Peru Lufthavn Jorge Chávez internationale lufthavn
Description
Lima Internationale Lufthavn Peru eller for at give den sin officielle titel: Jorge Chávez Internationale Lufthavn, kendt som Aeropuerto International Jorge Chávez på spansk,
Author
Publisher Name
Tc Rejser

Du vil måske også kunne lide...