Machu Picchu øl og Chicha de jora

machu picchu øl

Chicha de jora (på Quechua Aqha) er en gæret drik, også kendt som machu picchu eller inca-øl, der stammer fra Sydamerika, og som er særlig udbredt i Peru, Bolivia og Ecuador. Den findes i forskellige varianter afhængigt af regionen, men den fremstilles hovedsagelig af “jora”, dvs. maltmajs. Den er blevet brygget siden præ-inkatiden og har været en hellig drik, der blev brugt ved ceremonier og festivaler i alle de præ-spanske kulturer i det centrale Andesområde.

Selv om det teknisk set er en håndværksmæssig majsøl, fordi det er nødvendigt at malte kornet og derefter gære det, varierer alkoholindholdet alt efter region og “chichero” (populært navn for dem, der brygger den).

Forberedelse

For at tilberede chicha de jora skal man først skaffe jora-mel. Det er en procedure, der tager ca. en måned og svarer til månens faser, da hver fase tager ca. syv dage. Når majsen er udvundet, som kan være gul eller hvid, lægges den i blød og lægges på en slags leje af “Jorapanka”-blade. Det er en plante, der findes i de dybeste dele af Peru’s kløfter, og dens smag absorberes af majsfrøene. Den skal stå i ca. syv dage, dækket af bladene. Denne procedure hjælper kornet til at spire. Den spirende majs tørres derefter i solen i ca. en uge. Når de er tørre, formales de for at opnå jora-mel. Dette mel bruges til at tilberede drikken, ligesom en traditionel colada, og for at give den sin særlige smag koges den over et træbål. Først koges alle slags søde urter, mens melet lægges i blød i koldt vand. Når urterne har opnået deres essens, fjernes de fra gryden, og melet hældes i. Bring det hele i kog under konstant omrøring, så melet ikke samler sig i bunden af gryden. Hvis majsen ikke var sød nok, er chancaca inkluderet i tilberedningen.

Når drikken er kogt, begynder chichado-proceduren. Ved hjælp af en sigte sies chichaen over i et kar, der oprindeligt var lavet af ler, og hvis bund blev begravet. Antallet af hviledage afhænger af den ønskede gæringsgrad. Til festlighederne lader man den modne i tre til syv dage.

Cusqueña

Cusqueña er et peruviansk ølmærke og bryggeri, der blev grundlagt i 1908. De producerer fire sorter: blond, sort, rød og hvede lagerøl. Det er den peruvianske øl med den største internationale tilstedeværelse.

Cusqueña øl eksporteres til vigtige lande som USA, Frankrig, Det Forenede Kongerige (England, Wales og Skotland), Spanien, Japan og Italien. Den markedsføres som “Cusqueña: El oro de los Incas” eller “Cusqueña: Inkaernes guld”, til ære for oprindelsesbyen Cusco.

Produkter

Cusco øl
Cusco øl

Cusqueña Quinoa

Er skabt i fællesskab af Gastón Acurio, Backus-bryggerierne og brandets forbrugere og indeholder ingredienser som appelsin fra San Ramón og fersken fra Tarma. Disse ingredienser fremhæver ikke blot det bedste fra oprindelse og tradition, men er også et klart bevis på den peruvianske Premium-præmie med det formål at tilbyde et unikt og differentieret produkt på nationalt plan i en kontekst, hvor håndværksøl værdsættes i stigende grad. Kun distribueret i en periode indtil 2016.

Cusqueña Golden

Dette er en lagerøl af Pilsener-typen, brygget med ren maltbyg og saaz-humle. Der anvendes tre slags malt til fremstillingen: meltcafe-, scarlett- og karamelmalt. Den er underkastet en lav gæring og lav temperatur med en modningsproces ved -1,5 °C. Den har et alkoholindhold på 5 % vol.

Cusqueña Malt

Dette er en mørk lagerøl af Pilsener-typen, brygget med ren malt og ristet byg. Der anvendes fire forskellige malttyper til fremstillingen: meltcafe, scarlett og ristet karamelmalt. Den er underkastet en lav gæring og lav temperatur med en modningsproces ved -1,5 °C. Den har et alkoholindhold på 5 % vol.

Cusqueña-hvede

Cusqueña de trigo er den første øl af sin art på det peruvianske marked. Hovedingrediensen er Andrews hvede, som filtreres let for at give øllet aromaen og smagen af malt hvede. Den har en mere ensartet og tæt krop med et alkoholindhold på 5 %.

Cusqueña Roja (rød lager)

Cusqueña Roja er en rød lagerøl fremstillet af to sorter af maltbyg og humle i høj koncentration, gæret ved lave temperaturer. Den har et alkoholindhold på 5 %.

Summary
recipe image
Recipe Name
machu picchu øl
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

Du vil måske også kunne lide...