Hvorfor rejse til Peru? Her er 10 grunde til det

hvorfor rejse til peru

At rejse til Peru er uden tvivl en unik oplevelse, da det er en af de latinamerikanske destinationer par excellence, som har en unik kultur og biodiversitet. Dette land er den perfekte kombination af historie, modernitet og geografi og repræsenterer de vigtigste præcolumbianske stammer som f.eks. inkaerne.

1.Historie

peru bedste rejsetidspunktPeru har en tusindårig fortid. Resterne af det ældste citadel i Latinamerika kaldet Caral ligger på peruviansk territorium, ligesom et af verdens nye vidundere som Machu Picchu ligger på peruviansk territorium, med tog eller via forskellige alternative vandreture som Inka Trail eller Salkantay Trek. Den arkæologiske zone Chan Chan , Huanuco Pampa, Chavin, Rupac, Nazca-linjerne, der vækker nysgerrighed og forbløffelse, fordi ingen ved, hvordan de blev formet i ørkenen, og hundredvis af attraktioner, der giver mange grunde til at rejse til Peru.

2. PERU ER ET AF DE MEST KULTURELT VARIEREDE LANDE I VERDEN.

hvornår levede inkaerne

Som du allerede ved, er Peru et land med en stor kulturel mangfoldighed takket være de forskellige etniske grupper, der findes på landets område. Denne mangfoldighed giver landet en dynamisk karakter, der er rig på kultur, traditioner og historie.

Vidste du det? I Peru er der registreret 1453 danse, ifølge Perus blog om danser i Peru. Disse danse er udtryk for vores kultur og kommer til udtryk i festivaler, processioner og karnevaler osv. De produceres alle i løbet af året i hvert af landets departementer.

Den største festival i Peru finder sted i departementet Puno, festiviteten for Virgen de la Candelaria, en meget populær og farverig festival af stor popularitet, der samler omkring 30.000 dansere og 8.000 musikere, fordelt på ikke mindre end 175 folkloristiske grupper.

3. PERU HAR ET STORT ANTAL TURISTATTRAKTIONER

Playa Roja
Playa Roja

Ud over Machu Picchu er der i Peru forskellige arkæologiske konstruktioner, der trodser de moderne love for arkitektur og ingeniørkunst, såsom Choquequirao, citadellet Chan Chan eller Kuelap i det peruvianske Amazonasområde, og der er også et utal af seværdigheder, der udmærker sig ved deres naturlige charme.

4. ADVENTURE TURISME

surf i Peru
surf i Peru

For dem, der ønsker at rejse til Peru og et anderledes alternativ til at kende Peru, er der forskellige scenarier, hvor du kan praktisere adventure turisme, enten bjergbestigning, kajakroning, trekking, canopy, surfing, sandboarding, mountainbiking og andre.

For eksempel er der i byen Cusco ture på op til 4 dage i retning af Machu Picchu, som perfekt kombinerer adrenalinen fra denne type turisme i hver af dagene.

5. DET ER ET PARADIS FOR FUGLE

Klippehane
Klippehane

Peru er et paradis for fuglekiggere, da der findes omkring 1830 fuglearter i landet, hvilket er grunden til, at det betragtes som det andet land med det næststørste antal fuglearter, kun overgået af Colombia. Peru rummer også 70 % af den biologiske mangfoldighed på planeten.

6. ER EN FREMRAGENDE GASTRONOMISK DESTINATION

CEVICHE
CEVICHE

Det var i 2014, at Peru blev valgt som den bedste gastronomiske destination, og denne anerkendelse samt andre blev tildelt af World Travell Awards.

Peru har en af de mest udsøgte gastronomier i verden takket være originalitet, variation af ingredienser, aromaer, med et uendeligt antal retter og lækre desserter. Vil du gerne vide, hvad de er? Her er en video med nogle traditionelle peruvianske desserter.

Dens hovedret er “Ceviche”, og drikken er “Pisco Sour” og andre typiske retter som f.eks:

  • Lomo saltado
  • Anticucho af kød eller hjerte
  • Kartoffel med huancaína-sauce
  • Fyldt rocoto
  • Aji de gallina (kyllingechili)
  • Causa limeña
  • Krydret marsvin, bagt, stegt eller chactado.
  • Grillet kylling
  • Juane
  • Tacacho med jerky.

7. LAND MED STOR MANGFOLDIGHED

amazonas
amazonas

Det barske og særlige relief gør det muligt, at landet er virkelig megadiverse, det har en stor variation af økosystemer, idet Amazonas regnskov er det mest omfattende biome i modsætning til de andre regioner på kysten og Andesregionen.

Vigtig kendsgerning: Peru har 84 af de 117 livszoner på planeten og 28 af de 32 klimaer i verden. Det er også anerkendt som et af de lande med den største diversitet af fisk, det andet land med den største diversitet af fugle og det tredje land med den største diversitet af padder og pattedyr.

8. AT LÆRE SPROGET

neutral spansk
neutral spansk

Mange rejsende vælger at rejse til Peru, fordi de ønsker at lære det spanske sprog, da det udtales godt og har alle bogstaver, hvilket blev fastslået i en undersøgelse fra det chilenske sprogfakultet, der blev gennemført i 2013.

9. VENLIGHED OG VARME

VENLIGHED OG VARME
VENLIGHED OG VARME

Hvis du spekulerer på, hvor venlige peruvianerne kan være, er svaret meget positivt, da peruvianerne søger at være venlige og hjælpsomme over for dem, der har brug for hjælp.

10. NATTELIV I PERU

NATTELIV I PERU
NATTELIV I PERU

I de store byer er det nemt at finde muligheder for at gå ud om aftenen, både på barer, diskoteker og de berømte peñas og live peruviansk musik, og der er intet bedre end at nyde en koncert ledsaget af en lækker Pisco Sour. Peruvianerne er generelt joviale, de kan lide at danse, synge og feste; en overstrømmende og smittende glæde. I Cusco, f.eks. i det historiske centrum, er der mange originale og meget autentiske barer og diskoteker.

Summary
Hvorfor rejse til Peru? Her er 10 grunde til det
Article Name
Hvorfor rejse til Peru? Her er 10 grunde til det
Description
At rejse til Peru er uden tvivl en unik oplevelse, da det er en af de latinamerikanske destinationer par excellence, som har en unik kultur og biodiversitet. Dette land er den perfekte kombination af historie, modernitet og geografi og repræsenterer de vigtigste præcolumbianske stammer som f.eks. inkaerne.
Author
Publisher Name
Tc Rejser

Du vil måske også kunne lide...