HVEM BYGGEDE MACHU PICCHU OG HVORNÅR?

hvem byggede machu picchu

MACHU PICCHU’S HISTORIE – HVEM BYGGEDE MACHU PICCHU OG HVORNÅR?

Machu Picchu’s historie går tilbage til inkaernes tid, hvor de udvidede deres territorier i hele Urubamba-flodens dal og fik opført vigtige administrative centre som Choquequirao, Vitcos, Vilcabamba, Machu Picchu og mange flere. Navnet betyder gammelt bjerg og hentyder til det sted, hvor det ligger, 2453 meter over havets overflade. Machu Picchu er den unikke inkaby af sten, og dens omgivelser skiller sig ud ved sin barske natur og landskabets ubeskrivelige skønhed. Byen blev bygget på kanten af klipperne 450 meter over Urubamba-floden eller Inkaernes hellige flod.

Hvem Byggede Machu Picchu og hvornår?

Ifølge de undersøgelser, der er foretaget med radiokarbon, blev Machu Picchu bygget i 1450 e.Kr. under inkaen Pachacutecs regering, som erobrede byen og flere år senere beordrede opførelsen af et bykompleks med civile og religiøse bygninger af stor luksus, som et tilflugtssted for de mest udvalgte af inkaaristokratiet. Det fremgår af de fine, polerede stenkonstruktioner, hvor de smukke templer skiller sig ud: Solens tempel, Månens tempel, de tre vinduers tempel og meget mere. Arbejdet ville dog være fortsat med hans efterfølger og søn Túpac Yupanqui.

HVEM VAR DE FØRSTE INDBYGGERE I MACHU PICCHU?

hvem byggede machu picchu
Pachacuti Inka

Under undersøgelserne i Machu Picchu’s historiske helligdom blev der fundet keramikstykker fra Marcavalle- og Killke-kulturerne, som dateres til 3.000 år før Kristus. Desuden blev der i 2011 fundet et gravkompleks med 9 Wari-grave (en civilisation, der eksisterede et århundrede før inkaerne) på et sted i Vilcabamba-distriktet; det kan antages, at de også beboede Amazonas-regionerne, herunder Machu Picchu.

HVAD ER DE VIGTIGSTE TRÆK VED MACHU PICCHU?

BESKRIVELSE AF MACHU PICCHU

Dette er et byggeri, som synes næsten umuligt at konstruere, ikke kun på grund af stedets stejle beliggenhed, de voldsomme regnskyl og de seismiske påvirkninger, som stedet kan være på grund af to geologiske forkastninger. Blandt terrasserne er der vigtige bygninger, som er spredt ud over de forskellige ritualer til solen, månen og andre guder.

Terrasserne, der begynder i bunden af bjerget, var afgørende for landbruget og frem for alt for at opretholde byggeriet på bjerget ved at dræne vandet fra regnen. Inkabyen var opdelt i to områder: i byområdet lå boligerne og de religiøse områder, såsom Solens tempel eller Torreon, mens landbrugsområdet bestod af flere terrasser med dyrkningsanlæg, der var bygget på bjergsiden.

I sin storhedstid var denne by et vigtigt bymæssigt og religiøst centrum. Med en befolkning på mellem 300 og 1000 indbyggere, der tilhører panacaen Pachacutec. Størstedelen af befolkningen i Machu Picchu var hovedsageligt beskæftiget med landbrug.

INCA TRAILS

For at kunne kommunikere med andre omkringliggende landsbyer blev der bygget et vejnet, kaldet “Qhapac Ñan”, som fremmede handelen med resten af riget.

MACHU PICCHU EFTER PACHACUTEC

peru bedste rejsetidspunktEfter Pachacutecs død, og i overensstemmelse med inkaernes kongelige skikke, ville denne og resten af hans personlige ejendele være overgået til hans panaca’s administration, og det var her, at Machu Picchu, andre byer og veje mistede deres betydning. Nogle forfattere som Lumbreras foreslår, at klippen under Solens Tempel, der fører til det såkaldte kongelige mausoleum, kunne have været beregnet til Pachacutecs mumie.

Efter Christopher Columbus‘ opdagelse af Amerika i 1492 stod kontinentets døre åbne for andre forskere og erobrere, som kunne udforske den nye verden.

Summary
HVEM BYGGEDE MACHU PICCHU OG HVORNÅR?
Article Name
HVEM BYGGEDE MACHU PICCHU OG HVORNÅR?
Description
Ifølge de undersøgelser, der er foretaget med radiokarbon, blev Machu Picchu bygget i 1450 e.Kr. under inkaen Pachacutecs regering, som erobrede byen og flere år senere beordrede opførelsen af et bykompleks
Author
Publisher Name
Tc Rejser

Du vil måske også kunne lide...