Hvad er Inkaernes hovedstad?

inkaernes hovedstad

Hvad er Inkaernes hovedstad?

Cusco, Perus historiske hovedstad, blev grundlagt i det 11. og 12. århundrede e.Kr. af inkaen Manco Capac og var den religiøse og administrative hovedstad i inkaimperiet, som dækkede en stor del af det nuværende Ecuador, Colombia, Peru, Bolivia, Argentina og Chile.

Den 23. marts 1534 grundlagde Francisco Pizarro en spansk by i Cuzco, som var bygget på inkaernes fundamenter. Cusco er derfor et typisk eksempel på kulturel sammensmeltning og synkretisme og har arvet uvurderlige arkitektoniske monumenter og kunstværker.

Inka-samfundet var et beundringsværdigt eksempel på social-politisk organisation og beherskede stor viden inden for arkitektur, vandbygning, medicin og landbrug.

Cusco blev erklæret for verdensarv af UNESCO i 1983.

Den ligger 3400 meter over havets overflade, har et tempereret og tørt klima, den gennemsnitlige temperatur er 11 ° C (Max 17 ° C og minimum -2 ° C), sommermånederne er fra april til oktober (Andes-sommer) og regnmånederne er fra november til marts.

hvornår levede inkaerne

Der er tre måder at komme til Cusco på. Landvejen Lima – Arequipa – Cusco med en afstand på 1494 km; med fly er der daglige flyvninger fra Lima med en varighed på ca. 1 time; den sidste form for adgang er via jernbanen, der er en togforbindelse fra Puno, Juliaca, Arequipa, Cusco med en afstand på 735 km.

Blandt turiststederne i og omkring byen Cusco har vi: Plaza de Armas; katedralen bygget på bunden af det gamle tempel Suntur Wasi (Guds hus); håndværkernes kvarter, San Blas, Koricancha (guldindhegning), var den vigtigste religiøse bygning af inkaerne dedikeret til kulten af solen; Sacsaywaman, cyklopisk fæstning fra inkaperioden på tre overlejrede platforme, der har en gennemsnitlig længde på 360 m; Kenko, Puca Pucará, Tambomachay, osv.

Summary
Hvad er Inkaernes hovedstad?
Article Name
Hvad er Inkaernes hovedstad?
Description
Cusco, Perus historiske hovedstad, blev grundlagt i det 11. og 12. århundrede e.Kr. af inkaen Manco Capac.
Author
Publisher Name
Tc Rejser
Publisher Logo

Du vil måske også kunne lide...