Er det farligt at rejse i Sydamerika?

Er det farligt at rejse i Sydamerika

Er det farligt at rejse til Sydamerika?

Du spekulerer sikkert på, om det er farligt at rejse til Sydamerika. Brasilien, Colombia, Argentina og Peru er meget attraktive lande, men de giver ofte anledning til bekymring for fremtidige besøgende. Vores første anbefaling er, at du tegner en rejseforsikring, der dækker dine behov, inden du tager af sted. Selv om vi vil fortælle dig, at det er sikkert at rejse til Sydamerika, kan du få brug for lægehjælp overalt i verden, og uden en sygeforsikring stiger omkostningerne ofte i vejret.

Er det sikkert at rejse til Sydamerika?

Ja, det er det. Det vigtigste tip til en sikker rejse til Sydamerika er indlysende: Brug din sunde fornuft. Selv om Sydamerika består af 12 meget forskellige lande, vil disse tips være med til at gøre det mere sikkert for dig at rejse til Sydamerika.

Undgå konfliktområder i Sydamerika

Favela
Favela

Din største frygt for, om det er sikkert at rejse til Sydamerika, kan skyldes det, du har set i tv. Men nej, hverken Pablo Escobar eller FARC vil forsøge at kidnappe dig i Colombia. Planlæg din rejse ved at orientere dig om steder, hvor der kan være konflikter, og undgå dem. Men at undgå et konfliktsted er ikke ensbetydende med at undgå et land. Filippinerne, Thailand og Indien er destinationer, der i øjeblikket oplever et turistboom, og de lider alle under væbnede konflikter i nogle af deres regioner. Det samme gælder, når du rejser til Sydamerika. Tøv ikke med at besøge de vidunderlige strande og landsbyer i lande som Colombia, Ecuador og Brasilien, fordi du er bange for, om det er sikkert at rejse til Sydamerika eller ej. Vælg, hvad du vil besøge på hver destination ud fra sikkerheden.

Vejret, en faktor, der skal tages i betragtning

Sæt ikke dit fly til Sydamerika i kalenderen uden først at tjekke vejret i det område, du planlægger at besøge. El Niño er et vejrfænomen, som cyklisk rammer lande som Ecuador og Peru, hvilket resulterer i tungt skydække og oversvømmelser. Hvert område i Sydamerika har også en anden regntid, som du skal finde ud af om. Mens dele af Brasilien er solrigt, får turiststeder som Jericoacoara og Lençóis Maranhenses i april og maj skybrud i løbet af april og maj. Det gør dem ikke kun uinteressante at besøge i denne periode, men det kan også være farligt at færdes på vejene i området.

Lægehjælp i Sydamerika

En anden stor bekymring for rejsende, der spekulerer på, om det er sikkert at rejse til Sydamerika, har at gøre med sundhed: Hvad hvis jeg har brug for lægehjælp i Sydamerika? Er der gode medicinske faciliteter? Svaret er ja. Sydamerika har hospitaler i topklasse i alle lande. F.eks. har Venezuela, som i øjeblikket er i krise, et af de bedste hospitaler i hele Latinamerika. Disse hospitaler er normalt gratis for landets borgere, men når det drejer sig om nødsituationer for turister, skyder priserne i vejret. Når du rejser til Sydamerika med en god rejsesygesikring, behøver du ikke at bekymre dig om den slags udgifter – alt er dækket.

Virusser, skadedyr og epidemier

Du har måske hørt om virus som denguevirus eller zikavirus, mens du planlægger din rejse til et sydamerikansk land. Selv om skræmmebilledet ofte er større end virkeligheden, er det altid en god idé at finde ud af, i hvilke områder de største udbrud forekommer, og undgå dem så vidt muligt. Uanset om du skal besøge disse steder eller ej, skal du ikke spare på beskyttelsen og tage et godt myggespray og tøj med, der kan dække dig, når du har brug for det.

Vær opmærksom, og vær ikke prangende.

Peru Sikkerhed
Peru Sikkerhed

Vi anbefaler ikke, at du bliver paranoid over, om det er sikkert at rejse til Sydamerika eller ej, når du først er der. Mange mennesker har det svært i dagevis med at kigge rundt om hvert hjørne for at se, hvem der vil røve dem, eller hvem der kigger underligt på dem. At være på vagt betyder ikke, at du skal bruge hele dagen på at tro, at nogen forfølger dig. Få oplyst af dit hotel, hvilke områder du skal undgå i den by, du besøger. De ved bedre end nogen anden, hvordan man kommer sikkert rundt i området og på de bedste tidspunkter af dagen.

Du skal heller ikke være prangende. Selv om du kommer forbi turiststeder på de bedste tidspunkter af dagen, vil du ikke have, at alle skal se dit nye kamera eller den smarte smartphone, du tager selfies med. Tag dine billeder, og læg dine gadgets væk, mens du går videre.

I tilfælde af et røveriforsøg skal du undgå enhver konfrontation. Giv dem, hvad de beder om, og prøv at løse situationen så roligt som muligt. Kameraet er måske dyrt, men din integritet er uvurderlig.

Som du kan se, er det sikkert at rejse til Sydamerika, hvis du er forsigtig. Det vigtigste er at vide, hvor du skal hen, at være informeret om de mulige risici og altid bruge din sunde fornuft. Hvis du rejser til Sydamerika med en rejseforsikring, vil det lette dit sind. Glem alt om, at du ikke ved, hvor du skal gå hen, eller hvad du skal gøre, hvis du har brug for hjælp. Vi sørger for alt, uden at du behøver at betale en eneste euro på forhånd. Bare… nyd din rejse!

Summary
Er det farligt at rejse i Sydamerika?
Article Name
Er det farligt at rejse i Sydamerika?
Description
Du spekulerer sikkert på, om det er farligt at rejse til Sydamerika. Brasilien, Colombia, Argentina og Peru er meget attraktive lande at rejse til.
Author
Publisher Name
Tc Rejser
Publisher Logo

Du vil måske også kunne lide...