De 10 bedste strande i Peru

peru strande

Med 3080 km kystlinje har det været en uretfærdig opgave at vælge blot 10 strande i Peru på grund af landets gigantiske, smukke og forskelligartede kystlinje. Men hver af de strande, som vi præsenterer nedenfor (fra nord til syd), har unikke egenskaber, som vi er sikre på vil motivere flere til at tage en dukkert i vandet.

1. Punta Sal

peru strande
Punta sal

Punta Sal er en af de strande, som naturen selv sørger for at beskytte. Den omkringliggende kæde af bakker beskytter den mod vinden, og det tørre klima holder den fri for regn og med en evigt strålende sol. Den 6,5 kilometer lange strækning er omfavnet af varmt og roligt vand, der står i en vidunderlig kontrast til de grønne johannesbrødtræer og græsgange. Det er en paradisisk strand fra alle synsvinkler.

Hvordan man kommer dertil: Den vigtigste adgangsvej til Punta Sal er via en asfalteret omvej ved km 1187 på den nordlige panamerikanske landevej. Her finder du et stop og en velkomstbue med navnet: “Balneario Turístico Punta Sal”.

2. Máncora

Mancora
Mancora

Surf hele dagen, spis den friskeste ceviche i området, og nyd den klare himmel hele året rundt. Mancora er et strandparadis og en af de mest populære strande i det nordlige Peru. Mancora handler om at fejre, og det kan ses på det pulserende natteliv, der ikke holder op med at være der, før det bliver lyst. Fra de mest eksklusive feriesteder til vandrerhjem for hardcore backpackere – Mancora byder alle rejsende velkommen med bølger og sjov i tankerne. Blot 4 km syd for Mancora ligger Las Pocitas-stranden, som de lokale kalder Mancora Chico, et perfekt sted at se solnedgangen i de naturlige pools, der dannes mellem klipperne.

Hvordan man kommer dertil: Mancora ligger ca. 187 km nord for byen Piura, som igen ligger ved km 1035 af Panamericana Norte. Flere busselskaber kommer til Mancora fra Lima, Tumbes, Piura, Guayaquil (Ecuador) og andre peruvianske byer, samt taxaer og andre transportmidler fra lufthavnene i nærheden af Mancora.

3. Playa Tuquillo

Playa Trujillo
Playa Trujillo

Tuquillo-stranden ligger 7 km nord for byen Huarmey, langs Panamericana Norte-vejen. Denne strand er kendt for sit rolige vand af intens blå farve og det fine sand. Der er også småøer kun halvtreds meter fra kysten, som er naturlige levesteder for guanofugle som piquero og guanay. Stranden har også 3 andre strande mod syd for Tuquillo, Maracaná, Antivito og Posita, sidstnævnte er perfekt for de små.

Hvordan man kommer dertil: For at komme til Huarmey skal man tage Panamericana Norte til kilometer 310. Turen tager lidt over 5,5 timer fra Lima.

4. Playa Caballeros

Playa Caballeros
Playa Caballeros

Caballeros Beach ligger i Punta Hermosa-distriktet i Lima og har fremragende bølger (7 meter høje i gennemsnit), som gør den til en spektakulær destination for nationale og internationale surferturneringer. Men det er ikke kun brætterne, der dominerer vandet, for stranden er perfekt for dem, der kan lide at fiske. Det frugtbare hav gør det muligt at fiske efter marine arter som f.eks. geparden.

Hvordan man kommer dertil: For at komme til Caballeros fra Lima skal man køre i bil ad den panamerikanske motorvej mod syd, indtil man når kilometer 35. Derefter skal man følge en tre kilometer lang rute, indtil man når frem til badebyen.

5.Playa Embajadores

Playa Embajadores
Playa Embajadores

Embajadores-stranden, der er en del af Santa María del Mar-distriktet, er prikken over i’et på en af de smukkeste og mest moderne badebyer i Peru. Den er kendetegnet ved at være lille, med fint sand og i form af en halvmåne. Stranden præsenterer sig selv som et roligt område, og i dens omgivelser er der flere boliger og lejligheder til leje, som sikrer en afslappende familieferie.

Hvordan man kommer dertil: For at komme til denne strand fra Lima skal man køre til kilometer 52 på den sydlige panamerikanske landevej, hvorfra man tager en fire kilometer lang omvej til kysten.

6. Wakama

Wakama
Wakama

Wakama er den peruvianske kysts første naturlige tilflugtssted, en skjult strand, der ligger knap to timer syd for Lima. Som det kan ses på billedet, adskiller de sandede bakker den fra den travle omverden. I Wakama er der et interessant udviklingsprojekt inden for økoturisme: hytter til leje foran havet med alle bekvemmeligheder og i den reneste naturlige stil. Derfor er Wakama et perfekt sted at koble af, ideelt for folk, der søger den fred og ro, som de har mistet i byen.

Sådan kommer du dertil: Det er nemt at komme til Wakama. Indgangen til stranden ligger ved km 179 af Panamericana Sur, for enden af nedkørslen til Jahuay-stranden.

7. Playa La Mina

Playa La Mina
Playa La Mina

La Mina-stranden, der er et obligatorisk sted i Paracas National Reserve i Ica, er formet som en hestesko, og de omkringliggende bakker beskytter den mod den kraftige vind, der blæser i hele Paracas-området. Området er et skatkammer af rent, krystalklart, roligt, smaragdgrønt vand og hvidt sand. Det er også hjemsted for søløver, pingviner, fugle og et enormt udvalg af havdyr. Rundt om stranden kan du se grotter, som engang var kulminer, deraf navnet.

Hvordan man kommer dertil: Fra Lima ligger La Mina-stranden ved kilometer 250 af den panamerikanske landevej mod syd i provinsen Paracas, Ica.

8. Playa Roja

Playa Roja
Playa Roja

Den røde strand, der også ligger i Paracas National Reserve, er uden tvivl spektakulær for sin eksotiske skønhed. Stranden har sin rødlige farve fra den magmatiske sten kaldet pink granodiorit, som indeholder størknet magma i sit indre. Havet rammer klipperne, og bølgerne skyller de rødlige klippestykker op, som samler sig på kysten. Kontrasten til klippernes gule og okkerfarvede farver gør det til et sandt naturkunstværk.

Hvordan man kommer dertil: Når man er kommet ind i nationalparken ved km 250 på den panamerikanske landevej mod syd, skal man følge hovedvejen til kontrolstedet Lagunillas.

9. Puerto Inka

Puerto Inka
Puerto Inka

Puerto Inka har en naturlig skønhed med smukke klipper og unikke naturlige klippeformationer. Det er en bugt i Arequipa, hvor havet er roligt og vandet er gennemsigtigt. Den er blevet kaldt sådan, fordi den var en af de vigtigste strande for inkaerne. En af inkavejens afgreninger, den samme som den, der fører til Machu Picchu-citadellet, nåede tidligere hertil, og du kan stadig se arkæologiske rester og de gamle lama-skurve.

Hvordan man kommer dertil: Puerto Inka ligger præcis ved kilometer 610 på den panamerikanske landevej sydpå i provinsen Caravelí i Arequipa-regionen. Når du er der, skal du følge omvejen til stranden. Det tager ca. 9 timer fra Lima og 5 timer fra Arequipa.

10. Caleta San José

Caleta San José
Caleta San José

På grund af den manglende tilstedeværelse af mennesker er Caleta San José et imponerende naturligt tilflugtssted. Den ligger i Camaná-provinsen og kan kun nås med båd, og der er kun ét vandrerhjem for turister. Det er et område, der er helt uden forbindelse, da der ikke er noget mobilsignal, ingen fastnet eller internet. Fra bugten kan du sejle ca. 30 minutter til Hornillos Island, hvor du kan se en af de største populationer af søløver i landet. Du kan også tage på trekking, kajaksejlads, snorkling og andre aktiviteter.

Hvordan man kommer dertil: Hvis man tager af sted fra Arequipa, skal man køre til Quilca, som ligger ved kilometer 845 på den panamerikanske landevej mod syd. Herfra sejler du med båd i ca. 2 timer, indtil du når San José-bugten.

Summary
De 10 bedste strande i Peru
Article Name
De 10 bedste strande i Peru
Description
Med 3080 km kystlinje har det været en uretfærdig opgave at vælge blot 10 strande i Peru på grund af landets gigantiske, smukke og forskelligartede kystlinje.
Author
Publisher Name
Tc Rejser

Du vil måske også kunne lide...